Det var solsken och man lockade med swap i Vallentuna. Vid Antikladan. Jag hoppade på hojen och åkte dit. Lite kallt för årstiden, men man får väl klä på sig.

SwapMeet (eller loppis för motorentusiaster) är nog den renaste och mest förädlade formen av återvinning. Man köper och byter delar och hela eller halvt fungerande fordon. Vi som håller på med hobbyn, är rastlösa själar som gärna vill testa något nytt (fast gammalt). Man köper ett projekt, bygger om till chopper med stelben. Efter några säsonger kommer man på att man vill bygga en annan typ av hoj, exempelvis en ball DirtTrackHoj i sextitalsstuk. Vad man då behöver är en hoj med svingarmsram som kan byggas om. Då beger man sig till ett swap och köper kanske tillbaka en hoj man tidigare sålt till någon annan än den man köper av.

Exempel från verkligheten: Tompa säljer en hoj till Rikard, som efter några år säljer den till Jonatan, sedan köper Joel motorcykeln. Joel är klubbkompis med Tompa, som nu får sin gamla hoj som granne i båset bredvid. Med allt vad det innebär. Man brukar ju alltid skylla allt jävelskap på tidigare ägare. Lycka till grabbar.

Nåväl. Lördagens evenemang var mycket lyckat, det blev hojtur, ett livs levande bluesband bjöd på underhållning, man träffade på några gamla polare och fick äta korv. Vad mer kan man begära av en vårdag?