10 år med Garagekultur 2006 – 2016

2016

Det är smått otroligt men sant. Garagekultur har tioårsjubileum i år. Hurra! Det måste naturligtvis firas på ett lämpligt sätt under året. Vi får väl se vad det blir.  Jag tänker mig att man kan köra en runda på stan, då syftar jag på Stockholm med omnejd, och ta en bärs eller två på kvällen tillsammans. Något sånt. Ett enkelt sätt att inte missa när det händer och vara säker på en inbjudan är att lägga in din epostadress i sändlistan, det kan du göra på den här sidan.

För den intresserade kalenderbitaren kommer här lite historik om sajten. En kulen höstkväll för snart 10 år sedan satt och jag bläddrade igenom bilderna i min digitalkamera och funderade på vad jag skulle göra med alla dessa foton på ombyggda fordon och sköna människor som fastnat på mitt minneskort. Det här var på den tiden då bloggandet tog fart och jag tänkte att en sån där blogg kunde vara ett ställe att lägga upp bilder och skriva lite om träffar man varit på här och där. Sagt och gjort, jag reggade domänen garagekultur.se och satte igång. Till att börja med byggde jag sajten med ren html-kod i gratisprogrammet Anteckningar som följer med Windows. Väldigt omständligt att koda allt för hand. Så uppdateringarna var inte så frekventa. Några år senare installerade jag publiceringsverktyget WordPress och allt blev så mycket enklare. Tyvärr så är alla inlägg innan dess borta med vinden.

Här är 10 år med garagekultur i siffror:

 • Registrerade domänen garagekultur.se 10 oktober 2006
 • Installerade WordPress oktober 2008 och har sedan dess:
 • Skrivit 444 inlägg
 • Lagt upp 1 218 bilder
 • Fått 511 kommentarer av er läsare. Tack för det mina vänner.
 • Februari 2010 började jag mäta trafiken via Google Analytics som visar:
 • 35 512 unika användare för hela perioden. Det varierar över tid men  någonstans mellan 500-1000 unika besökare är ni som besöker garagekultur varje månad.
 • Totalt 122 474 sidvisningar

Med detta vill jag önska er alla ett riktigt härligt 2016 med många problemfria mil

4 kommentarer

 1. Tommy Bergström

  Tack för Garage kultur! Ser fram emot att få följa 2016
  /tommy

 2. Erik

  Bra jobbat !

 3. Edvard

  Kul! Grattis till 10-års jubileet!

 4. Ozz

  Tack för den enda bloggen jag läser!

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑