En knuttes nyårslöften till sin motorcykel

En vacker och lite dekadent panhead lutades sig lättjefullt mot ett träd i parken och betraktade de förbipasserande motorcyklarna. Hon förde en kopp motorolja till påfyllningsröret och doften av avgaser och rak femti-olja påminde henne plötsligt och oväntat om ett minne från den tid som flytt. Blandade känslor av vemod och saknad vällde upp inom henne.Nu har tiden kommit för att summera året som gått. Dags att fundera på om det blev som du tänkt dig. Som traditionen bjuder bör man också ödmjukt försöka bli en bättre människa. Men strunta i lova mer träning och annat trams. Lova saker som verkligen betyder något för dig. Här kommer mina förslag på nyårslöften. Jag lovar och svär att…

Dra ner på rökningen

När hojen börjar skicka svarta röksignaler ur avgasröret som en borstbindare på julafton. Då är det nåt glapp någonstans. Ett tecken på kolvringar som är slitna eller kanske fuggar som ska justeras. Det är något som inte stämmer. Dessutom oocoolt. Det ska undersökas och rättas till innan nästa långtur.

Dricka mindre

Motorcykelmotorn ska vara effektiv, rapp och snål. Gör din motorcykel av med ovanligt mycket soppa? Dricker den olja som en tonåring halsar kir på valborg? Dags att undersöka vad det beror på. Vilket leder fram oss fram till resten av löftena till motorcykeln:

 • Jag lovar att göra service på dig och byta alla oljor innan första turen för säsongen
 • Jag lovar att omedelbart undersöka vad alla konstiga missljud från dig beror på
 • Jag lovar att alltid hålla dig fulltankad och klar för en spontantur på kurviga vägar
 • Jag lovar att ta ut dig första varma vårdagen och köra dig ända till frosten kommer i höst
 • Jag lovar att jag kommer att besöka dig så ofta jag kan när du står ensam i garaget
 • Jag lovar att inte ställa dig där klåfingriga dumskallar kan komma åt att pilla på dig

Gott nytt år!

4 kommentarer

 1. John

  Kloka tankar!
  Gott Nytt Hojår,
  John

 2. Janne Jakobsson

  Tack John, jag tror att 2015 kommer att bli toppen för dig.

 3. Hasse diesel

  Amen till det, fast jag är ateist 😉

 4. Fixarerik

  Skål kosmonauter!

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑