På jakt efter den väg som flytt

eld

Förr i världen så slingade sig huvudvägarna genom landskapet mellan hagar och runt bergknallar. På ett organiskt vis. Dessa vägar finns kvar. Många av dem är fortfarande grusvägar och utmärkta att sladda runt på om man har en motorcykel med grova däck. Man kan hitta dem om man väljer att leta efter de allra minsta strecken på kartan.

Jag har turen att känna några grusvägsentusiaster. De kunde dessutom tänka sig att bjuda med en ovan grusförare på en gammal traja för en helgtur. Jag vet inte om de visste vad de gav sig in på. Men de väntade tålmodigt och med gott humör vid varje vägskäl på att jag skulle komma ikapp, och när jag skruvade fast sånt som vibrerat loss från hojen. Som exempelvis registreringsskylten.

En härlig helg på två hjul med mycket skratt i trivsamt sällskap på roliga vägar. Det blev även en hel del skrönor vid lägerelden. Dessutom verkar det vara i sista stund för en längre tur. Idag har höststormarna dragit in över Mälardalen.

Lunchtips: På lördagen passerade vi lagom till lunch Skepptuna där det var folkrace, perfekt stopp för en burgare. Kolla efter motorevenemang när du är ute och åker. Då brukar man kunna hitta bra mat till överkomliga priser och fartfylld underhållning.

hojparkering korsning skull folkrace burgers

5 kommentarer

 1. Tack alla inblandade och ännu mer tack till Janne och Ola som fixade superkäk och underbara vägar !

 2. Kul att ett garagesnack blev en riktigt givande helg!

 3. Hur bra som helst! Tackar.
  Ser fram emot nästa “Grusvägs Jamboree.”

 4. Jag HATAR hagelstormar när man ska hem. Men jag älskar att åka på små vägar.
  Ett annat tips längs vägen är ju Görans FP. Inte lätt att hitta men desto roligare när man väl kommer dit.
  /O

 5. Erik, kul att det smakade
  Pelle, härligt med snack som blir verkstad
  Emil, samma här, borde bli en favorit i repris
  Ola, den där Göran det är en riktig liten spjuver.

Kommentarer inaktiverade.

© 2020 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑