specialverktyg1

Nu kommer ett praktiskt tips på hur du kan tillverka ditt eget specialverktyg till en gammal blocktraja. Locken till transen och växellådan har ett ganska brett spår som ingen vanlig spårskruvmejsel passar för. Eftersom de är i aluminium så är det lätt att man pajar spåren om man inte har ett verktyg som passar precis. Jag tror att Triumphingenjörerna designat spåret att passa för ett gammal engelskt mynt som inte längre finns kvar. Men såna har man sällan med sig. Så vad ska man göra när man vill fylla på ny olja? Eller ännu värre står där vid vägkanten och måste byta kopplingsvajer. Jo man förbereder sig genom att limma ihop två svenska femkronor med epoxy. Stoppa ner dem i verktygsväskan. Då har du alltid med dig ett specialverktyg som passar perfekt.

specialverktyg2

specialverktyg3

specialverktyg4