Andy blev också refuserad

warhol_0

Du tycker att de inte uppskattar dig. De ser inte vem du egentligen är. Det är väl klart. Du har ju inte visat dem ditt bästa ännu. Gör ditt bästa. Tills dess att de inte kan ignorera dig. Har du en dröm om att skriva en bok, måla tavlor eller bli grym på att svetsa? Sätt igång, och prova dig fram. Vill du bli riktigt bra på något, gör det varje dag.

Det kommer inte att vara enkelt. Du kommer att bli refuserad. Alla de andra blev också en gång refuserade. Det är bara att prova igen. Inga ursäkter.

Det här brevet fick Andy Warhol tillbaka när han försökte skänka en av sina teckningar till Museum of Modern Arts (MoMa) i New York 1956. De ville inte ha den och bad honom att hämta den så snart det passade honom. Gav Andy upp? Skulle inte tro det. Numera har muséet köpt in 168 av hans verk mot stora högar av dollars.

2 kommentarer

  1. Fixarerik

    Det finns en saga som heter : ”Kejsarens nya kläder”.

    Den handlar om konst.

  2. Janne Jakobsson

    Jahaja. Jag har alltid trott att den sagan handlar om konsulter.

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑