Boktips

caferacers-book

Den som händelsevis har ett kaffebord i sitt garage behöver naturligtvis fylla detta bord med kaffebordsböcker eller som man säger i engelsktalande länder ”Coffee Table Books”.

Dessa böcker finns framförallt till för att hindra att det uppstår så kallad ”pinsam tystnad”. En säkerhetslina utifall att sällskapet runt kaffebordet saknar samtalsämnen.

Det betyder inte att kaffebordsböcker saknar charm. Tvärtom. Ofta innehåller de matnyttig information för den kunskapstörstande kaffedrickaren. Det handlar om trivsamma böcker med snygga bilder och texter som man kan föra djupa samtal omkring.

Det finns även andra typer av bord, men de har inga särskilda böcker som extra tillbehör. Jag har till exempel aldrig hört talas om groggbordsböcker. Troligen för att samtal om saker och ting som intresserar den som sitter runt ett groggbord kommer naturligt ändå och kan ofta pågå till långt inpå småtimmarna av sig självt så att säga. Möjligen kan man tänka sig att om man konverterar ett kaffebord till groggbord. Att man då kan använda kaffebordsböckerna som underlägg till glasen och därigenom få ett utmärkt skydd för spill på själva bordets yta.

Ja. Hur som helst. Motorbooks släpper en kaffebordsbok i juni om Caféracers och Ton-Up kultur. Boken är skriven av Michael Lichter och Paul d’Orleans. Läs mer om CaféRacers Speed, Style and TonUp Culture på förlagets hemsida.

 

 

2 kommentarer

  1. Magnus Pettson

    Men dom dricker ju bara the…

  2. Janne

    ja så är det med såna där caférejsare. te o scones är det enda de får i sig.

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑