sladdar

Jag har gått på den där lätta finten om att livet blir enklare och roligare och att man dessutom sparar pengar om man ringer genom en internettelefon.

Ja vad ska man säga. Lurad igen.

Igår kväll när telefonboxen skulle installeras insåg jag med en gång att alla dessa sladdar och mojänger inte skulle förenkla mitt liv på något sätt. När senast gjorde en pryl ditt liv enklare? Först var det lite meckande och en stunds väntan på att telefonen skulle funka. Till slut gick det både att ringa ut och in. Så långt gick allt bra och jag trodde att man skulle kunna pusta ut.

ICKE!

Det var då jag upptäckte att  alla internetprylarna slutade att fungera. så valet stod mellan telefon och allt annat kul i livet. Vi har ju blivit helt beroende av detta nätverk för musik, film och att umgås med folk vi inte vill ha hemma. Det blev en lång natts färd mot dag och ett urkopplande och ikopplande och felsökande och omstartande innan allt fungerade tillfredsställande. Nu hamnar inte telefonen där man skulle vilja ha den iofs, men det där med inredning får ibland nedprioriteras.

Men jag undrar; är det så att en intergalaktisk sammansvärjning från ett annat solsystem har gett oss internet? När alla på hela planeten är upptagna med att koppla ihop alla sina prylar med internet och svara på mejl och uppdatera sina statusar. Då kan de enkelt ta över, och vi märker det inte ens?