Skuren rökstång

skuren-rokstang

I Strindbergs sparsamma kemiska utrustning för att framställa guld på hotellrummet i Paris 1896 ingick bland annat en flaska med ammoniak, en pappersremsa och en tänd cigarr. Vid mina egna experiment har inget guld uppstått och jag gissar att felet till stor del består i den moderna tidens undermåliga rökverk. Tänk er därför själva vilken lycka att hitta en ask skuren rökstång på en loppis. Tillverkades av Svenska Tobaksmonopolet åren 1924-1941. Här har vi kanske det som krävs. Tyvärr hade någon hunnit före och rökt upp innehållet, och ersatt det med gamla skruvar och muttrar. Snygg ask ändå.

1 kommentar

  1. Acke Broberg

    Underbar liten ask!
    Kanske är det just dom skruvarna och muttrarna som kommer vara avgörandet någon gång i framtiden? När kina köpt LKAB och SSAB och motiverat sina sina kvalitetsingenjörer till några sekiner till om året, kommer svenska små gamla gängade ting vara det som håller viktiga saker ihop. Som t.ex. dom tre viktigaste B-na, Bågar, bilar och broar.

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑