Livsavgörande förändringar

lastbil (1)

Vi står inför en livsavgörande förändring. Sportstugan är såld. Under tre helger i rad så har jag och min familj forslat grejer med bil och släpkärra från det privata skrotupplaget under i och runt sportstugan till den kommunala återvinningsstationen.

Detta trots att jag försökte få köparen till sportstugan att inse värdet av alla bra att ha saker som legat till sig i väntan på rätt tillfälle. Men han sa ”nej tack” på ett trevligt men ändå bestämt sätt.

Vi har även forslat grejer som ännu inte blivit skrot från samma sportstuga till ett litet roslagstorp med tillhörande garage som från och med nu ska förgylla alla våra lediga stunder. En plats dit vi kan dra oss undan från jäkt och larm och hitta lugnet och fågelsången i livet efter arbetsveckans slut. Dessa tre helger av forslande har Roslagen visat sig från sin allra vackraste höstsida. Alla dessa helger när moder natur bjudit på det mest underbara hojväder har det forslats, och konkats och släpats.

Man har lidit svårt….

Tänkt att det måste gå att forsla på ett mer elegant och effektivt sätt. Jag tror att lösningen kan vara en liten lastbil med V-stake. Ett fordon som i dagligt tal brukar kallas pickis. Min teori är att livskvaliteten måste höjas med många hundra enheter om man kan byta sin ganska tråkiga. Men praktiska. Japanska kombi med dragkrok. Mot en övermotoriserad liten lastbil. Eller en stor rackare så att man får med sig riktigt mycket saker.

Men vad ska man välja? Det finns ju så många modeller. Vad är det som gäller i år? Vad har den trendkänsliga läsekretsen för tankar och erfarenheter av pickisar? Den ska vara billig, rolig och aldrig gå sönder….

lastbil (2) lastbil (3) lastbil (4) lastbil (5) lastbil (6) lastbil (7) lastbil (8)

6 kommentarer

 1. Magnus

  En skåpbil såklart! En Duett. Kan något passa bättre till ett torp? Dom är väl kanske inte billiga men om man jämför med amerikanskt så kostar dom mindre pengar. Och kvalitet får man på köpet.

 2. Janne

  Ja duetterna är fina det håller jag med om. Gärna en televerksorange. Fördelen med skåp är ju också att grejerna ligger kvar även utan att surras. En annan fördel är att man verkar kunna ha mycket roligt med en Volvo. Har läst i lokalblaskan om de så kallade Volvoraggarna.

  http://norrteljetidning.se/nyheter/1.2123886-tv-sa-ar-det-att-vara-volvoraggare

  Tack Magnus jag lägger till Duett som ett alternativ på min lista.

 3. fixarerik

  Den första trucken på din bildlista ser ju ut att göra jobbet.
  Ett bra val.
  Har haft duett och vill inte ha det igen.
  Köp V-stake.

 4. Janne

  ja den ljusblåa är väl en klassisk kärra för mina behov på landet. lite lagom brukssliten. En Ford F 150 pryder parkeringen framför vilken gödselstack som helst. Jag kan redan se hur jag sitter i förarhytten och tuggar tobak medans jag letar efter countrytimmen på radion. Countrytimmen, det var länge sedan man lyssnade på den. När jag körde ut bröd åt Skogaholmsbageriet var det alltid countrytimmen på radion när man började passet vid femsnåret på morgonen. Det var när man fortfarande bakade bröd på Lindhagensgatan, där det nu är en galleria av nåt slag. Då körde vi riktigt nedgångna Volvo FL distributionsbilar. Inga mätare funkade. man var tvungen att kolla bränslenivån med en pinne eller lysa med en ficklampa ner i tanken. Hastigheten fick man hålla genom att lyssna på motorljudet i kombination med vilken växel som låg i. Vilka rishögar det var, vilka tider, och ständig tillgång till nybakta wienerbröd 🙂

 5. Jakob

  Finns en vit Dodge Ram 1500 med Magnum V8 och automatlåda till salu. Finns att se och provköra i Tallkrogen. Bra pris utlovas. Duetterna får smågrabbarna från Sveg och de übertrendiga killarna som hänger på Sivletto köra. En ostylad vit äkta pickup är grejen på ett torp.

 6. Janne

  Men Kobbe, jag trodde den var såld? Jag är ju svag för fordon som är lite äldre. Kommer gärna förbi ändå, man ska inte stänga några dörrar i sökandet efter den perfekta vagnen. Kan man se fram emot nåt hembakt i samband med en provtur?

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑