AJS-Janis-london

Det plingade glatt till i telefonen och ett så kallat MMS dök upp i rutan på luren. AJS-Janis har förmånen att besöka de brittiska öarna. Man får förmoda att han hittar ett och annat som kanske går att skruva fast på hans hoj som rullade ut från fabriken i Wolverhampton på femtiotalet.

På bilden ser man exempel på den näst senaste kommunikationsteknologin från de engelska ingenjörerna; DUBBELDÄCKAREN och TELEFONKIOSKEN. Imponerande. Brittisk ingenjörskonst har alltid legat i absolut framkant, ta bara en sådan sak som att de har avloppsrören på utsidan av husen. Mycket praktiskt, då är de ju lätt åtkomliga för inspektion och eventuella åtgärder när de fryser sönder.

Men att engelsmännen satt DUBBLA concentriska Amalförgasare på min TRIUMPH var kanske lite onödigt. De tror kanske att en vanlig snubbe ska kunna synkronisera två stycken högteknologiska precisionsinstrument med varandra. Barockt!

Vill du också ha en lika snygg Garagekultur T-shirt som Janis? Köp den på BasMotor eller MC-Collection.