Tank med lucka

tank-m-lucka

Åkte till Eskils swap i helgen. Var lite sen i starten så mycket grejer hade redan bytt ägare när vi kom fram. Men en bensintank kan man ju alltid köpa när man är på marknad. Man kan aldrig ha för många bensintankar nämligen. Hittar man dessutom en med inbyggd verktygslåda så kan man ju knappast motstå att köpa den.

Funderade på hemvägen vad det är med inbyggda lådor som är så lockande. Min farfar Emil var möbelsnickare och förgyllare. Han jobbade länge på en verkstad på Kungsholmen där de gjorde förgyllda väggklockor, ramar och skåp. De flesta möbler hemma hos min farmor och farfar hade han gjort. I många, om inte alla, möbler som Emil gjorde till sig själv så fanns det ett lönnfack. Han tyckte nog det var skoj med lönnfack. Som barn var det otroligt spännande att försöka hitta lönnfacken som var ganska skickligt gjorda. Nu är det ju inget dolt fack på den här tanken, men ändå. Det är nog ändå därför jag ville ha den. Sen är ju facket ett bra ställe för förvaring av solglasögon och andra småprylar dessutom.

IMG_3355

3 kommentarer

  1. John Eyre

    Så smart!

  2. toompa

    till den lilla reservdunken,,

  3. Janne

    Tompa, du är ett geni! Det är såklart en liten plunta med exempelvis OP Andersson man ska ha i förvaringsfacket.

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑