Old school på riktigt

Denna ständiga längtan efter det senaste. Nytt, blankt och snabbt. Om jag bara köper en ny bil, den gamla är ju…gammal. Lånar pengar till den senaste versionen av någon modern motorcykel. Då ska ni se att livet blir roligare. Då kommer garanterat lyckan och jag blir älskad av alla och får frid i sinnet.

Eller?

Att fälla ett träd på vintern. Kapa och klyva det på sommaren. Låta det torka en vinter i vedboden. Fylla vedkorgen. Bära upp det till bastun. Tända i kaminen. Fylla på vatten i varmvattenbehållaren. Sedan efter en timme tvätta sig ren efter veckans slit. Bastuvärmen renar både kropp och själ, och du når en inre harmoni. Blir en bättre, varmare, mer generös och fryntlig version av dig själv.

Det är riktig lycka.

Jag önskar alla en riktigt trevlig helg

 

3 kommentarer

 1. John Eyre

  Detsamma!

 2. toompa

  Grymt aggregat,, ved eldat är alltid det bästa;) ha en trevlig helg,
  t/café

 3. Magnus "Pettson" Pettersson

  Skulle va nöjd med lite mindre väta…

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑