Tanken var att byta kedja och drev på projekthojen. En enkel procedur trodde jag, bara att ta bort hela transen och demontera kopplingen för att komma åt…

När det väl var gjort och jag tagit av bakhjulet upptäcker jag att drevet som är integrerat med bromstrumman sitter nitat i navet. Kollar i min Haynes manual som upplyser mig om att jag har en sk Non-Quickly-Detachable Hub. Ingen beskrivning på vad man gör då. Hm. Jag letar runt på nätet och ringer och pratar med lite olika människor och det jag får lära mig är att man ska svarva av drevet, köpa ett drevämne som svarvas till i lämplig storlek och löda på det direkt på trumman som sedan nitas fast igen.

Det kan man verkligen kalla non quickly detachable 🙂

Jaha men vad gör folk som sliter mycket drev och tröttnat på den proceduren tänker jag och ringer till Rolf Granlund. För det som han inte vet om BSA det inte värt att veta, han kör ju en BSA i klassisk racing och har gjort det hur länge som helst. Byt hjul till ett med QD trumma är hans råd. Så du som läser detta och har ett A7 hjul eller nav i gott skick. Hör av dig.