Nr 6 av 100 skäl att köra en klassisk motorcykel

På en gammal hoj finns det inga krav på att man behöver ha några mätare. Det är underbart.
Jag har plockat bort både varvräknare och hastighetsmätare på min egen Bonneville, först för att dom inte fungerade. Men sen upptäckte jag tjusningen med att köra i en tidlös bubbla med tillräcklig hastighet anpassad efter humör och väglag.
Vi mäter allt hela tiden in absurdum, det begränsar oss eftersom vi glömmer bort att se, känna och lyssna och uppleva världen. Utan någon klocka eller andra mätare på hojen så lär man sig att lyssna på varvtalet och därigenom uppskatta sin fart. Och njuta av färden.

1 kommentar

  1. Pistol Pete

    Hallo I want to send you a link to the photos I have taken of cook motorcycles.
    http://www.flickr.com/photos/scooterpics/collections/
    Thanks, Pete

© 2024 Garagekultur

Tema av Anders NorenUpp ↑