Hösten 2006 åkte jag och Christian på en gemensam tur på kurviga småvägar i Stockholms södra delar, han på en Lammy och jag på min Traja.

Det var en härligt klar höstdag med lite bett i luften och en föraning att garagesäsongen närmade sig. Fram tills den här dagen hade vi alltid åkt tvåhjuligt med olika gäng på var sitt håll. Det här var första gången vi åkte tillsammans och det var en tur som gav mersmak.

Vi har känt varandra sedan tonåren när punken var ny och det var Modsrevival efter filmen Quadrophenia och alla nya SKAband som dök upp. Därför var det inte så konstigt att vi blev nostalgiska över en kaffe och våffla på Hellasgården och började spåna om att vi skulle försöka samla ihop folk från varsin sida i hoj- respektive scooter-världen och arrangera ett Quadropheniarally för klassiska rockershojar och modkittade vintagescootrar. Det var så idén kläcktes.  

Jag snackade senare om det med Mankan som tände på båda cylindrarna. Han hade haft liknande tankar och tipsade om att ett snarlikt arrangemang som några hade gjort i USA med namnet Mods vs Rockers, vi tyckte namnet var klockrent och beslöt att använda samma namn på vårt event.
Bollen var i rullning, fler och fler entusiastiska människor anslöt till projektet som växte ut över alla breddar. Vi hade flera förövningar under våren 2007 som Byström och Micke filmade och la ut på youtube. Vi byggde en hemsida för folk skulle kunna anmäla sig och för att vi skulle veta hur stort intresse det fanns. Alla kom med nya roliga idéer på vad vi skulle göra. Vi tryckte tröjor och bokade liveband till festen på kvällen efter arrangemanget. Tidningar var nyfikna och skrev.
Det hela blev till slut en succé och något av det roligaste man kunde göra på två hjul det året, med en kortege genom stockholm bestående av ungefär 150 fordon. När vi började trodde vi att vi som mest skulle få ihop 30-40 entusiaster så det var helt fantastiskt att se så mycket folk som hade putsat upp sina gamla pärlor. 2008 års upplaga lockade hela 200 ekipage trots regn och kyla.

Läs mer om eventet på www.rockersvsmods.se