vitabonor

Det skrivs mycket om matlagning och heminredning. Det verkar uppta väldigt mycket tid för folk. Men det är ganska enkelt egentligen.

När man blir hungrig. Då öppnar man en eller ett par burkar av olika sorter. Steker i en panna eller värmer i en kastrull, beroende på innehållet i burken. Sen äter man och kan sedan fortsätta med det man håller på med. Diskar man burken så kan man sedan använda den som en praktisk förvaring i hemmet.

Burken på bilden kommer ifrån ett företag som grundades 1869. Vilket passar ganska bra eftersom kakelugnen i bakgrunden är murad ungefär vid den tiden. Två ting med tidstypisk formgivning. Gubben Heinz var, förutom att han kunde laga till goda såser, mycket kunnig och intresserad av formgivning. Det står på alla deras produkter att de har 57 olika sorter. I själva verket så har de tusentals produkter. Men Heinz tyckte det var snyggt med siffran 57 så därför slutade de räkna där.

Nä nu är det nog snackat om matlagning och heminredning. Nu ska jag ut i garaget och skruva ihop ett par förgasare. Så får vi se hur det går.